Halloween (Annas bilder)


Rosa


Imorgon är det halloweenparty nr 2. Jag har laddat med nytt hår! Idag hade jag min sista midterm. Det var i programmering. Tror det gick helt okej. Haha själva instruktionerna var skrivna på koreanska. Lite orättvist tycker jag, men läraren kom ju självklart fram och förklarade vad det var jag skulle göra. Men ändå! Jäkligt roligt var det i vilket fall.

Klockan är mycket men det struntar jag i! Ska kolla på film.

Lite gamla bilder från en kväll i Anam (안암)

Började kvällen på en restaurang där man kan få nästan europeisk mat. Flori & Henri.

Julia.

Rasumusu.

Maria.

Efterrätt: Äppelbitar och tomater med chokladsås. Jepp, tomat = frukt.

Soyeon och Anna.

Vidare till Drogba.


Öl med SNU:are

Igår åkte jag ända till Seoul National University för att dricka lite öl med Micke, som jag läst med i Uppsala, och några koreaner som också har pluggat i Uppsala förra året. Det var trevligt trevligt. Men fatta att det tog över en timme att ta sig dit med tunnelbana. Det är liksom i samma stad. Seoul är stort!

Höst!

För någon dag sedan hade vi ca 20 grader varmt här i Seoul. Idag slog det om helt och är endast 8 grader och blåsigt. Men det har ändå varit en härligt solig höstdag. Man börjar känna ett annat sug efter den krydda koreanska maten också. Tidigare åt man två tuggor och sedan började svetten rinna. Nu är det mer näsorna som rinner på alla småförkylda studenter, haha.

Fick tillbaka min koreanska tenta idag. Det hade gått väldigt bra så jag är nöjd. Nu ska jag ladda för mitt tal som jag ska hålla imorgon. Är lite trött som vanligt. Lyckades vrida om dygnet rätt saftigt i helgen och somnade inte förrän 5 i morse. Tre timmars sömn är inte okej.

Macbook <3

Gissa vad jag har köpt?

Åkte till 명덩 idag och inhandlade en ny dator. Fick hjälp av en jätterolig korean. Först hade vi lite missförstånd när han försökte förklara att jag skulle få ett fodral och ett tangentbordsskydd på köpet. Men sen så kom vi bra överens och han ba: Come here come here och så sprang han iväg, och jag efter. Haha. Han hjälpte mig att ställa in språk och allting också. Än så länge är datorn underbar. Finns inga ord som beskriver skillnaden jämfört med min förra dator som gav mig magknip varenda gång jag satte mig vid den.

Lite sliten. Men det ar ju midterm.

Lordag och sondag. Plugg. Igar hade jag mina tva forsta midterm tentor. Det gick helt okej bra tror jag. Efter mina tva tentor sa blev det mer plugg. Sedan rakade jag vara uppe till typ 2-3 tiden. For att idag ga upp vid 8.  Har namligen min tredje tenta idag.

Det ar sa tjockt med tentor! Det varsta ar att efter den jag har klockan 12 idag sa maste jag... ja gissa! Plugga! For jag har en till tenta imorgon. Ar sa trott just nu. Kanske ska ga till kaffeautomaten och kopa en "kaffe" for 100W (ca 50 ore).

Det har i alla fall varit roligt att plugga pa sa vis att jag och mina Crimson House-vanner mestadels hangt i seminarierummet pa Crimson. Det ar ju alltid trevligt att hanga med sina vanner. Ar bara sa sjukt sugen pa lite natur och friskluft just nu. Det ar superharligt hostvader har i Seoul. Loven borjar fa farg men igar var det anda sa soligt att jag kunde sitta ute i t-shirt och ata lunch. Maste bara saga att det aterigen kom fram en snubbe till mig nar jag at lunch och borjade snacka. Haha. Det ar ju helt otroligt!

Skulle vilja lagga upp lite bilder har pa bloggen men eftersom min dator fortfarande ar stendod sa gar det tyvarr inte... 


Club Answer, midterm & trasig dator

Hej hopp!

Igår var vi på klubb Answer. Det var galet roligt. Det var en från Black Eyed Peas som var där och DJ:ade. Haha, han hoppade ner från scenen och kom och dansade med mig och mina vänner. Yeah, dansa med en kändis! En annan skum grej som hände under kvällen var att jag helt plötsligt insåg att jag stod på en "scen" på dansgolvet. Fattade inte hur jag kommit upp dit utan att märka något. Sen insåg jag att golvet tydligen hade höjts upp jättelångsamt utan att jag märkt något. Haha. Det var väldigt mycket folk så jag skyller på det.

Nu är det snart midterm och jag borde antagligen vara med stressad över plugget än vad jag är. Har fem midtermtentor, ett tal och ett projekt som ska in. Suck.

Jag kan ju meddela att det inte går framåt med min dator. Den är typ stendöd nu. Väldigt irriterande. Har skickat ett mail till de som har hand om försäkringen som jag har här i Korea. Vi får se om det är möjligt att få lite pengar om jag inte får igång den. Kanske, kanske inte... Om jag måste köpa en ny dator så är det i vilket fall bra att Won:en är mycket billigare nu än tidigare. istället för ca 6.5kr för 1000W så är det typ 5.9kr eller något liknande.

/Veronika

Dator?

HJÄLP! Min dator laddar inte när jag stoppar i sladden. Har inte upptäckt det förrän nu. Har 35 minuters batteritid kvar. Vad tusan ska jag göra? Jag behöver min dator. Har ju massor med plugg att göra där jag behöver datorn. Panik panik panik! Så om jag försvinner så vet ni att jag fortfarande lever... däremot är nog min dator död.

Glömde visa

Av den äldre snubben som kom fram till mig idag fick jag ett paket våtservetter med Jesus på framsidan. Vad jag alltid önskat mig!

Min dag

Den här morgonen började bra. Köpte en kopp kaffe på vägen till skolan. Jättehärligt morgonväder med nästan lite höstkänsla. Löven på träden börjar äntligen bli röda! Kom sådär precis lagom sent till föreläsningen så jag han skriva ner det lilla jag missat. Efter ca fem minuter så frågar professorn: "Do you want to continue the lecture outside?". Alla svarar ja. Kanske av automatik? Det tar typ någon minut eller två innan vi fattar att han menar allvar. Två studenter hjälper till att bära ut en white board tavla och vi placerar oss på en gräsplätt för att fortsätta föreläsningen ute. Mysigt! Plus en väldigt intressant föreläsning. Professorn är grym på att lära ut också.

Efter förläsningen så satte jag mig ner för att programmera lite. Det gick helt okej. Efter ca två-tre timmar så kommer det en äldre snubbe fram till mig. Haha, säger ju att det händer att folk kommer fram och snackar lite då och då när jag sitter ensam. Han börjar med lite knacklig engelska prata med mig. Efter ett tag inser jag att han försöker värva mig till hans kyrka. Efter jag lovat att be till gud när det är jobbigt i skolan så gick han äntligen. Måste sluta vara så mesig när folk är sådär dryga. Men man vill ju inte vara otrevlig heller! '

Nu efter min koreanskaföreläsning så är jag hemma. Har precis ätit lite kimbap och druckit en kopp nötdryck till efterrätt. Dags att fortsätta pluggandet!

Lugn helg, del 2

I lördags så åkte jag och "tjejgänget" till en ö här i Seoul för att kika runt lite men särskilt för att gå och se en firework show. Hur stavas fireworks på svenska? Ska inte skriva för långt om det för jag har en hel del bilder. Men kan ju berätta att det var en mysig dag med mycket fika. Och så åkte vi upp i Seouls högsta byggnad också! Bilder därifrån tog jag så det ska ni få se. Så vackert. Helt sjukt.

Måste bara också berätta att det var så galet mycket folk där för att titta på fy.. ja öh fireworks. Haha. Så mycket människor. Särskilt när vi skulle därifrån. Vi satt typ fast i folkmassan ett tag när vi skulle hem. Hehe. Då är man glad att vi är några som är ljushåriga. Lite lättare att hitta varandra då.


(Massor med människor som väntar på The Firework Show)

Lugn helg, del 1

Tänkte skriva lite om min helg. Som varit den lugnaste hitills. På fredagen var jag väldigt trött efter bara sovit en tre timmar den natten. Efter min datorlabb så åkte jag med min buddy för att gå på en konsert. Det var en latin och tango konsert.  Konserten var nog väldigt bra och musikerna var ju grymma. Men på grund av sömnbrist så blev det mer en lång "håll ögonen öppna veronika!"-konsert.
Efter det så gick vi och åt lite kyckling. Sedan när vi skulle ta bussen hem så var den knökfull. Syret tog slut efter typ 5 minuter och jag blev superyr och höll nästan på att svimma så vi blev tvugna att gå av. Snacka om lite vimsig kväll. Kom i vilket fall hem sen och somnade bums!

Studiesöndag

Hej allihopa!

Idag hänger jag på mitt favoritcafé för att "heldagsplugga". Förbereder bland annat en presentation som vi ska hålla på tisdag. Det är så segt och tar så mycket tid för ingenting känns det som. Har ett quiz imorgon också i programmering. Lite trist. Resten av helgen har varit bra däremot. Ska försöka göra ett inlägg om det senare. Tiden räcker liksom aldrig till!

Kan ju berätta lite kort om "language exchange"-mötet jag hade. Det var lite småkonstigt. Jag träffade den där killen som också hade med sig en kompis. Sedan så visade han en presentation på sin dator om sig själv. Haha skitskumt men rätt gulligt. Koreaner är fan rätt grymma på att göra flashiga power point presentationer. Sedan gick vi och åt middag och de berättade om koreansk kultur och jag lite om sverige och så. Tanken är i alla fall att vi ska ses och han ska lära mig lite koreanska. Känner inte riktigt att jag har tid men någon gång eller två kanske.

Nu ska jag fortsätta med studierna. Bye bye!

Bloggar från Hana Square

Hej! Sitter just nu med en kaffe och min dator på Science campus och försöker förbereda en presentation. Älskar det här stället. Det är som ett rum med stolar och bord och mitt i rummet står en flygel som lite olika människor kommer och sätter sig vid och spelar. Och alla är helt grymma på att spela! Mys!

Att träffa människor när man äter lunch

Det har hänt två gånger de två senaste veckorna att okända människor kommit fram till mig när jag sitter ensam på någon bänk med lite Kimbap (typ sushi) till lunch. Första gången var förra veckan då en korean kom fram till mig och frågade om jag inte ville vara med på någon slags "lanugage exchange". Vet inte om jag berättat om det förut här på bloggen... I vilket fall så ska jag i alla fall träffa honom idag efter skolan. Han ska lära mig koreanska och jag ska prata engelska med honom. Haha. Spännande.

Nu i måndags så kom också två killar fram till mig på lunchen och frågade om jag är från frankrike. De trodde att jag var någon fransyska de träffat vid ett annat tillfälle Men när dom insett sitt misstag så gick dom inte därifrån utan satte sig ändå bredvid mig och började snacka. Haha. Den ena hjälpte mig bland annat sen att boka en läseplats på skolan. Folk är så hjälpsamma! Den här killen ska jag träffa idag igen för att äta lite lunch.

Så min slutsats är att om du vill skaffa nya vänner här i korea så är det bara att sätta sig på en bänk och se lite lagom vilsen och västerländsk ut så kommer folk att komma fram och prata med dig. Eller? Haha.

Vin på taket

Ikväll har vi haft lite vinkväll på Crimson House taket. Riktigt mysigt!


Campus från taket.

Andra hållet.

Anna.

Maria.

Skryt

Måste bara skryta lite och berätta att jag fick full pott på mitt koreanska-quiz. ^^ Lite pinsamt bara för läraren berättade inför hela klassen vilka som fått alla rätt, haha. Quizet var dock inte jättesvårt så de flesta fick bra poäng. Men ändå!

Ska snart ha lite myskväll med två vänner. När ska man ha tid för att plugga i det här landet? Kom ju för tusan hem för tio minuter sedan.

Crimson House Party

Som sagt så hade vi en liten fest här på Crimson House i fredags. Vi fick middag som bestod av: Grillat kött (nötkött?), kyckling, korv, ris, sötpotatismos och sallad. Så gott! Sen så blev det förstås lite öl och soju. Christina ,managern på Crimson, var rätt galen med sojun. Hon nästan tvingade en stackars japansk tjej att dricka soju. I sverige är det ju i princip oacceptabelt att tvinga i någon alkohol . Tror att det är mer vanligt här. Skulle till och med säga att det är oartigt att tacka nej. Tre bilder från kvällen:


Min vecka

Den här veckan har gått såå fort. Måndagen spenderade jag med att fira min födelsedag och plugga. Tisdagen: lite mera plugg. På onsdagen efter middagen så gick jag och tre vänner vidare för att ta en kaffe. Det slutade med att vi sedan gick vidare till en bar i området för att spendera kvällen där fram till tre-fyra tiden på natten.

Torsdagen blev helknäpp för jag vaknade en halvtimme innan jag började och var superseg under hela skoldagen. Torsdag här på Korea University är ungefär som fredag för de flesta studenter har inga föreläsningar på fredagen. Så då blev vi ju såklart tvugna att gå ut. Gick till samma ställe som förra kvällen, Armba, dit typ alla utbytesstudenter går. Så himla rolig kväll. En av de allra roligaste.

Sen så fredag. Vaknar igen mitt på dagen. Släpar mig till min datorlabb där jag ägnar lite mer än en timme åt att programmera för att sedan springa tillbaka till Crimson för Christina som jobbar här hade ordnat med en fest för alla boende. Fick supergod middag. Kommer nog att lägga upp lite bilder från det. Efter middagen så drog de flesta vidare till Noraebang (karaoke). Men då kände jag att det fick vara nog och stannade hemma för att ladda inför lördagen.

På lördagen gick jag upp vid sextiden för att vid åtta samlas vid skolan och åka till Koreas största nöjespark Everland. Det var väldigt roligt de första timmarna där. Jag åkte den läskigaste berg- och dalbanan på hela stället. DET NI! Tror någon sa att det tog ca 3 minuter att åka den. Rätt länge ändå... Men när de andra ville åka en berg- och dalbana som hade en loop så bangade jag. Haha. Men jag var ovanligt modig. Vid tretiden så började det spöregna så då stängde de nästan allt... synd synd. Två bilden tagna av Hakima från dagen:

Min grupp, Best 11!
Innan den läskiga berg- och dalbanan.
Bildkälla

På lördagkvällen så var det dags att gå ut igen. Vi började med middag. Sedan Armba en kort stund för att sedan dra vidare till Itaewon. Var nog lite för trött den här kvällen så vi drog ändå hem rättså tidigt. Lite småseg kväll helt enkelt.

Idag är det söndag och nu måste jag plugga som tusan för imorgon har vi Quiz i koreanskan...

Anden


Grattis på födelsedagen Anden!
Hoppas du får en härlig söndag med mycket fika bästaste vän. :)
Nu är det mindre än 12 veckor tills du kommer hit och hälsar på... tjoho!

Traditionell koreansk by

I söndags så åkte jag med min grupp (Best 11!) till en traditionell koreans by. Låter lite skumt på svenska men jag antar att det är något i stil med det. Först så kikade vi i vilket fall på lite olika uppträdanden. Sedan så lekte vi en lek som gick ut på att man skulle sno stjärnor från varandra. Det var jättemånga regler för hur detta skulle gå till och jag tror vi följde ungefär hälten. Men roligt var det i vilket fall. Åt också en liten middag i form av koreansk potatis-pannkaka. Smakade raggmunk.


RSS 2.0