CSN, suck!

Godkväll!

Idag tänkte jag vara lite duktig och ta tag i att ansöka om studiemedel för nästa läsår. Först så kan jag ju, förstås, inte installera bankID på min dator. Gå till Williams dator. Laddar ner bankID. Börjar fylla i ansökan:

Steg1: Jag vill ansöka om studiemedel för studier utomlands. CHECK!

Steg 2: Land. Sydkorea såklart! Hm... nu ska vi se S... Saudi-Arabien... Sydafrika. Va fan?! Korea kanske... hm nej inte det heller. Måste ha missat Sydkorea, kolla igen. Sydafrika. S, S, S.. nej jag ÄR på rätt ställe.. S,S, Sydafrika, T, T. Va fan, det FINNS ju inte!!! Hur kan det INTE finnas? Jag fattar verkligen inte. Hm. skit CSN.

Äh, dom får skylla sig själva! Dom lär ju fatta om jag skriver i Stad: Seoul, Skola: Korea University. Okej. Trycker Nästa. EEERRROOOOOOOOR. Du MÅSTE FYLLA I STUDIELAND!

Alltså. Jag blir sååå irriterad. De har liksom Färöarna och Oman. Men inte Sydkorea. Är jag dum på något vis? Har jag missat något? Till min stora glädje så fanns inte Nordkorea med heller. Hade det funnits hade jag fan blivit RIKTIGT arg.

Har mailat dom nu i alla fall.... suck!

Hur ska jag kunna sova nu?
.
.
.
FORTS: Det var tydligen Republiken Korea man skulle leta efter. Hur ska man kunna veta det? Jag hade ingen aning om att det kallades så...

Fika

Annyong!


Idag har jag varit och fikat med ett gäng utbytesstudenter från Sydkorea och några andra svenskar. Det var en kille som jag läst kurser här i Uppsala tillsammans med, som också för övrigt ska till Korea, som ordnade "mötet". De flesta av koreanerna kom från Seoul, så kanske att man kommer att kunna träffa dom någon gång i Korea nästa läsår.
:-)

De berättade lite om hur det var att vara student i Korea och det verkar som att jag får vänja mig vid en massa sprit och karaoke. Haha! De verkar ha ett rätt galet festliv. Sen berättade de också att maten är väldigt mycket billigare och annorlunda. En annan grej som vi pratade lite om var de olika betygssystemen. Tydligen så har de så i Korea att bara en viss andel av klasserna kan få högsta betyg ,så det är mycket mer tävlingsinriktat.

En annan, lite roligare, sak var att när de skulle berätta hur gamla de var så verkade de så tvekande när de sa sin ålder, vilket jag förstås tyckte var lite konstigt. Men sedan så fick jag veta att i Korea så är man 1 år när man föds och sedan så blir man ett år äldre vid nyår. Man räknar alltså inte från sin födelsedag. Så då kommer jag att vara 23 när jag kommer dit och bli 24 vid nyår. :-D

/Veronika

PS. Jag passade också på att fråga om de drack mycket kaffe i Sydkorea. De gör de tydligen! Hallelujah!

Registrerad

Du är nu registrerad på utbytesstudier 30.0 poäng
.
Termin: HT 2010
Universitet: Korea University
Land: Sydkorea
.
.    
Fick två mail idag om att jag nu är registrerad för utbyte, ett för höstterminen och ett för vårterminen. Betyder det att det är helt klart att man får åka? Har fortfarande inte hört något mer från KU... kan det inte bli maj snart?
Tror att jag kan söka studiemedel för utbytesåret nu i vilket fall. Det kanske får bli nästa grej att göra!
/Veronika

RSS 2.0