!*%&¤!)#"#!

Nu har jag flyttat ut ur lägenheten i Flogsta. Eller ja, städningen är ju kvar. Men jag kommer inte bo där något mer. Lite sorgligt.

Något som inte är sorgligt utan så otroligt irriterande, frustrerande och idiotiskt är supporten på CSN. De har nu för andra gången mailat mig och säger att de saknar uppgifter i min ansökan. Jag måste på något magiskt vis få tag på de exakta studietiderna som jag kommer att läsa på Korea University. Dessa studietider finns inte på KU's hemsida, inte på min mail, inte bland mina viktiga papper, inte där och inte här. Jag förstår inte var jag ska få tag på dem!  De skönaste är liksom att det verkar som ett läsår i Korea är från mars till december vilket gör det ännu svårare att hitta terminstider för läsåret Ht-10/Vt-11.

Idag ringde jag till och med CSN och förklarade mitt problem, men hon sa bara att de behöde uppgifterna punkt slut. Tack för den. Som en liten slutknorr på alltihop så går det inte att lägga upp detta intyg på studietider på CSN's sida i ett normalt format heller. Nääädå, det ska vara i jpg, png eller något annat fånigt bildformat. Jag som alltid har mina dokument i bildformat. Or NOT.

Sorry för detta tråkiga sura inlägg. Hoppas att nästa är i lite mer positiv anda! Som t.ex kanske handlar om den fina resväskan som jag väntar på att få levererad till mig. En väldigt tidig födelsedagspresent från min pappa. :)

Vaccinering

Igår var jag och vaccinerade mig. Var först och pratade med en läkare på akademiska för att få lite rådgivning. Självklart så vill de att man ska vaccinera sig mot allt möjligt. Det är ju så svårt att säga nej också. Han hade många bra argument. Haha. Men det slutade med att jag tog allt han ville förutom vaccin mot japansk encefalit. Det vaccinet var så otroligt dyrt (1000 kr per spruta, två stycken skulle behövas). Och eftersom det är, som jag förstod det, myggor som sprider smittan och jag kommer att vara där under den mest o-myggiga perioden, plus i en storstad, så valde jag att skippa. Men det blev ändå tre sprutor.
  • Twinrix (mot Hepatit A och B)
  • Stelkramp (för att booosta stelkrampsvaccinet 30 år framåt som läkaren uttryckte det)
  • Sen något mot Tyfoid. Vad det är har jag inte den blekaste aning om. Men läkaren var som sagt väldigt övertygande.
Ska även tillbaka och ta en till Twinrix om en månad. Har faktiskt fortfarande ont i ena armen. Haha, jag kände mig lite mörbultad efter så många sprutor och kunde inte låta bli att tänka på Ernie-strippen där Arnold ska vaccinera sina sjöapor. Hihi.

Lite mer om dit jag ska

Hej hej!

Planeringen inför resan rullar på. Men ibland så känns det lite som att för varje sak jag stryker från "Att göra"-listan så uppkommer det något nytt att göra. Antar att det kommer kännas så ända fram till avresedagen som nu är om minrde än 9 veckor. 60 dagar för att vara exakt.

Hittade en rolig artikel om Sydkorea: http://res.se/sydkorea/seoul/digitala-drommar-i-seoul

"Det är lönlöst att finna den fasta kärnan i denna tjugomiljonersmetropol (med ytterområden) som är världens andra mest befolkade område efter Tokyo."


"Sydkorea bevisar teorin om att det i dag är bättre att ha massor av ingenjörer och bo i öknen än ha ett land fullt av naturtillgångar. Bara tjugo procent av landets yta är odlingsbar och man har inga betydelsefulla naturresurser. Framgången stavas högteknologi."


"I dag har Sydkorea världens högsta antal bredbanduppkopplade hushåll. Nästa mål är att placera en hushållsrobot i varje hem 2020."

Att ansöka om visa

Nu sitter jag med min visumansökan. Jag säger bara: SUCK. Finns det något som jag tycker är riktigt jobbigt så är det att fylla i sådana här ansökningar. Det är alltid lite sådär lite lagom otydligt vad de frågar efter och Koreanska ambassadens hemsida är lite av ett skämt. Så det finns inte så mycket till hjälp att hämta där. Tur att man har vänner att fråga!
.
Haha. Sen så förstår jag inte riktigt tanken med att göra alla rutor där man ska skriva i så små. Det finns ju ingen chans att det man vill skriva får plats. T.ex. där de frågade efter adress i Korea så letade jag upp adressen till Crimson House som är typ 40 tecken lång och det ska jag få in på en yta på ca 7*1 kvadratcentimeter. Omöjligt!!!
.
Men tänk om jag inte hade något boende när jag kommer dit, vad skulle jag då fylla i? Förstår mig inte på dessa formulär alls...
.
Nu har jag "bara" en oklarhet i formuläret kvar. KÄMPA!
.
/Veronika

RSS 2.0