Lättad!

Hej!
Nu var det ett tag sen jag skrev något. Det som hänt på senaste tiden är att jag kämpat med att få fram rekommendationsbrev och skrivit klart sista raderna till ansökan. Fick rekommendationsbrevet två timmar innan mötet på IK. Piiiuuuuh! Sen när jag kom till IK så insåg jag att den frågan som jag nämnde förut i bloggen, frågan som jag inte riktigt förstod. Jag trodde ju sen att det bara var att kryssa i Nej. Men icke, det var fel, det var bara att kryssa i Ja och skriva Uppsala universitet. Hahah. Hjälp. Ibland är det inte lätt inte.

Blev lite förvånad för det var tydligen bara en check av hur långt vi kommit med ansökan på IK idag, jag som jobbat så för att ha den färdig! Så det var bara jag och en till som var färdiga och lämnade in. Men nu är det färdigt med ansökan vad det gäller utbytesplats i alla fall. Hoppas att dom inte nobbar mig i Korea nu bara....

På bilden ser ni mitt senaste fynd som jag firat med idag på V-dalas stora outlet. Det känns verkligen som en bra dag för min del. Hoppas ni också har det bra!
/Veronika

Kort fakta om 서울

 

Nu när jag ska åka till Sydkoreas huvudstad Seoul (서울) så tänkte jag att lite fakta om staden kan ju vara bra.


  • Befolkning: 10,36 miljoner invånare (2006), en av världens folkrikaste städer. (Yes! Behöver inte känna mig ensam, haha).
  • Enligt wikipedia så är Seoul en av de säkraste städerna i Asien. (Så mamma och pappa behöver inte oroa sig)
  • Seoul har också utmärkt sig som en stor shoppingstad. (Känns nästan farligt att släppa lös mig där :S )
  • Med tåg kan man nå alla större städer i Sydkorea. Tågen har en genomsnittshastighet på över 300 km/h. (coolt!)
Tänkte leta upp lite mer rolig information senare, nu ska jag åka på rephelg med dansgruppen och orkestern!
Trevlig helg! /Veronika

Bildkälla 1 Bildkälla 2
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Seoul_Cheonggyecheon_night.jpg&imgrefurl=http://www.defence.pk/forums/general-images-multimedia/24650-worlds-greatest-cities.html&usg=__v-9aSqDV-pAI8DMu3tSYukRT15A=&h=840&w=1120&sz=479&hl=sv&start=14&um=1&itbs=1&tbnid=i91Ul_636ivK1M:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dseoul%26um%3D1%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dcom.ubuntu:en-US:unofficial%26tbs%3Disch:1

Pass med supernördig bild, CHECK!


Ansökan kräver peppning

Sitter och försöker fylla i lite papper och så nu till ansökan. Det kan verkligen vara så frustrerande när man inte förstår vad de är ute efter och man vill ju inte chansa heller. Som t.ex frågan: Are you currently enrolled at a post secondary institution? (Uppdatering! Frågan innebär: är du inskriven på något annat lärosäte, än Uppsala alltså. Så det var ju bara att kryssa i Nej-rutan. Haha)

När det känns såhär så har jag ett knep och det är att googla på Seoul eller Sydkorea och bli supertaggad att åka dit igen. Titta bara på den här bilden till exempel!

http://www.young-germany.de/uploads/pics/Seoul_Flickr_cc_Stuck_in_Customs.jpg

Bildkälla
Tillbaka till ansökan!

Och så ännu mera ansökning...

Hej!

Nu har jag varit på IK och hämtat ut en bunt med papper att fylla i. När jag väntade på att få prata med den ansvariga där så träffade jag på en jättetrevlig kines som tydligen är med i V-dala nation och sett mig dansa under välkomstkvällen där. Det slutade med att jag fick hennes mail och sa att om jag reser Bejing under mitt vinterlov så skulle jag hälsa på henne. Bra kontaktskapande där Veronika! Hälsade även på en ekonomstudent som också fått utbyte till Korea University. Trevligt!

Viktigt att göra nu: skaffa pass. Men först måste jag förbereda presenation inför dagens seminarie.

Ha en fin helg!
/Veronika


Studera i Korea?

Hej och välkommen till min blogg!

Jag har precis idag, för ca 4-5 timmar sedan, fått reda på att jag är nominerad till utbytesstudier i Sydkorea på Korea University. Tanken med den här bloggen är att dokumentera min resa hela vägen från den här nomineringen och sen då, förhoppningsvis, genom mitt läsår i Seoul. Det känns fortfarande så overkligt och jag vill inte riktigt tro till 100% att det verkligen kommer att bli av med risk för att bli besviken... men, nu har jag gjort det offentligt på Facebook och det är väl det som avgör?

Imorgon bär det av till Internationella kansliet för hämtning av ansökningspapper som ska in till Korea University och förhoppningsvis lite information.

/Veronika

PS. Förstår ni hur svårt det har varit ikväll att koncentrera sig på att läsa seminarietexter ikväll? Tankarna far liksom lite åt andra håll :)

RSS 2.0