Templestay-helg del1

I helgen åkte vi alltså på templestay. Vi gick upp tidigt på morgonen för att ta tunnelbanan till busstationen för att sedan åka buss ca 4 timmar till andra sidan av Sydkorea. Det var lite chockerande att komma utanför Seoul måste jag säga. Genom bussfönstret kunde vi först se ett ganska skabbigt Korea som sedan övergick till: berg, berg, berg, berg.

Bussen tog oss till Gyeongju (경주). Först tyckte vi att det verkade vara en jätteliten stad men det visade sig senare att det var en ganska stor stad med ca 270,000 invånare. Gyeongju var tydligen Koreas huvudstad en gång i tiden.

Efter vi fått i oss lite mat letade vi reda på nästa buss som skulle ta oss ut på landsbygden. Bussfärden tog ca 40 minuter men var helt otroligt pga det vackra landskapet utanför. Berg överallt som var täckta med träd i alla möjliga färger. Försökte få några bilder på detta men fota genom bussfönster är tyvärr ingen höjdare. Väl framme kände vi oss total vilse. Haha, vi var verkligen mitt ute i ödemarken. Det första vi noterade var luften. Hjälp, vilken skillnad mot Seoul! Frisk fräsch luft. Sedan började vi vandringen mot templet.

Framme vid Golgulsa tempel! Nu måste jag lämna datorn. Men fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0